TOP

Struer Kommune henter ny biblioteksleder i USA

Tidligere museumsdirektør Rasmus Thøgersen har taget den lange vej fra Iowa i USA til Struer for at blive ny leder af Struer Biblioteker. Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Rasmus Thøgersen tiltrådte sin nye stilling 1. august, og han vil bruge sin internationale karriere, som tidligere direktør på Museum of Danish America, til at styrke og udvikle folkebibliotekernes rolle som kulturinstitution.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at lære biblioteket og hele Struer Kommune at kende med de mange kulturelle aktører og komme i gang med at samarbejde om, hvordan biblioteket kan spille sammen med det samlede kulturtilbud. Der foregår meget godt på folkebiblioteker rundt om i verden, og den alsidighed, som har inspireret mig, håber jeg også at bringe i spil i Struer,” siger Rasmus Thøgersen.

38-årige Rasmus Thøgersen har elsket bøger, siden han var barn, og han beskriver sig selv som en “cheerleader”, der holder af at blive begejstret og begejstre andre – noget, han vil tage med videre i sin rolle som biblioteksleder.

”Jeg håber at kunne involvere mig selv lokalt og være tilgængelig og lytte til de mange gode ideer – men også spørge ind til, hvordan tingene kan hænge sammen. Jo mere jeg ved, desto lettere kan jeg byde ind med det, Struer Bibliotek kan bidrage med. Jeg tror på, at der i en kommune som Struer er god mulighed for at åbne biblioteket op, både fysisk for borgere og kulturaktører og overfor nye samarbejder på tværs,” siger Rasmus Thøgersen.

Centerchef for Kultur, Fritid og Lokalområder, Thomas Antunes, ser frem til samarbejdet med den nytilflyttede leder. 

”Vi har et godt, populært og veldrevet bibliotek i Struer Kommune med et stort potentiale for at drive udviklingen af det samlede kulturtilbud. Jeg er overbevist om, at Rasmus har den ledelsesmæssige baggrund og åbenheden overfor nye ideer, der skal til for at udnytte det potentiale. Så jeg ser meget frem til samarbejdet med Rasmus,” siger han.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.