TOP

Stramt felt kandiderer til stillingen som rektor på Kunstakademiet

Kulturministeriet har gjort boet op. 20 mennesker har lagt billet ind på stillingen som rektor Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Det skriver Berlingske

Der var ansøgningsfrist til stillingen onsdag. 

Stillingen blev ledig, da den forhenværende rektor Kirsten Langkilde forlod sin post ved årsskiftet, efter et tumultarisk år med buste-hærværk, identitetpolitiske problemstillinger, bortvisning af en institutleder, intern mistillid og suspendering af en professor på Malerskolen.

“Kulturministeriet og Kirsten Langkilde er ikke nået til enighed om, hvad der skal til for at løse udfordringerne på Kunstakademiets Billedkunstskoler. Der er derfor behov for nye kræfter. Kulturministeriet og Kirsten Langkilde er blevet enige om, at Kirsten Langkilde fratræder sin stilling. Nu giver vi billedkunstskolerne en ny start med en ny rektor,” lød det i den forbindelse fra kulturminister Joy Mogensen (S).

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.