TOP

Stort forfatterprojekt vil give et øjebliksbillede af Danmark

Med 2,3 millioner kroner i ryggen fra Nordea-fonden har 20 danske forfattere i løbet af 2019 besøgt 20 forskellige danske byer i forsøget på at tegne et billede af Danmark nu og her. Dansk Forfatterforening, der står bag projektet, har nu samlet forfatternes bidrag på et litterært danmarkskort på sitet hvemerdanmark.dk

Således kan alle nu læse med, når Jesper Stein leder efter et gerningssted på Langeland, når Charlotte Weitze digter et Gellerup-alfabet, og når Morten Ramsland skriver en slægtshistorie i Albertslund.  

Forfatterne fik tildelt byerne ved lodtrækning, hvorefter de boede i ”deres” by i én uge. Her mødte de lokale, samlede inspiration og skrev en kort tekst, som blev bragt i lokalavisen. Senere vendte de tilbage til byerne, hvor over 500 skoleelever har deltaget i en forfatterworkshop, og lige nu kører en skrivekonkurrence, hvor eleverne selv kan skrive om deres by og vinde en tur til Bogforum 2019.

Ifølge formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby, er projektet et vigtigt bidrag til at skærpe interessen for litteratur i hele landet og løfte læseglæden blandt danskerne.

“Den litterære lystlæsning er et kulturelt og menneskeligt gode, som vi i forfatterforeningen gerne vil være med til at udbrede til hele befolkningen,” lyder det.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk