TOP

Stort driftsunderskud udfordrer festival

Corona-aflysningen af Vig Festival 2020 har efterladt den nordsjællandske festival med et driftsunderskud på 4,5 millioner kroner. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Underskuddet skyldes blandt andet udgifter til drift af festivalkontor, personale, jordleje og annoncering, der – på basis af de udeblivende indtægter – nu har fået Vig Festival til at kigge dybt i regeringens hjælpepakker. 

“Vi håber at få 80-90 procent af udgifterne dækket,” udtalte festivalens formand, Ole Larsen, på et generalforsamlingsmøde fredag 27. november ifølge Sjællandske Nyheder.

“Et stærkt fundament”

Vig Festival er et nonprofit foretagende, og overskuddet går til de foreninger, der har hjulpet til på festivalen. Ifølge Ole Larsen er der ingen grund til at tro, at festivalens eksistens er truet.  

“Vi har vores loyale gæster, som har beholdt deres billetter, det er vi utroligt taknemmelige for. Det betyder, at festivalen har et stærkt fundament til at holde 25-års jubilæum i 2021,” udtaler formanden.

Sidste år kunne Vig Festival melde om udsolgt og et rekordstort overskud på 5,5 millioner kroner.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk