TOP

Stor musikfestival i Aarhus aflyst: “Super ærgerligt, men vi vender stærkt tilbage i 2021”

Musik- og branchefestivalen SPOT 2020 er blevet aflyst og følger dermed regeringens og sundhedsmyndighedernes opfordringer. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse. 

Det er uvisheden om, hvorvidt man overhovedet kan og må – eller bør – lave arrangementer også længere ud i fremtiden, der ligger til grund for beslutningen, oplyser festivalens ledelse og bestyrelse.

SPOT Festival er den ældste og største showcasefestival for nyere dansk og nordisk musik i Danmark. Festivalen, der skulle have fundet sted den 30. april til 3. maj i Aarhus, har allerede modtaget så mange afbud fra internationale agenter, pressefolk, selsskaber, distributører og festivalarrangører, at den del af SPOTs virke ikke vil give nogen mening, lyder det.

Aktiviteter flyttes til sommer og efterår

I stedet prøver man hen over sommeren og i løbet af efteråret at gennemføre en række af de koncerter og andre brancheaktiviteter, der skulle have været afviklet. 

“Det er super ærgerligt, at vi på denne måde må opgive at afholde
SPOT Festival i 2020. Men vi vender stærkt tilbage i 2021 – og ved at lave nogle markante arrangementer i løbet af sommeren og efteråret, behøver SPOTs aftryk på det danske musikmiljø ikke at savnes helt i år. Herfra skal lyde en stor tak til alle de publikummer, der allerede havde købt billet, til alle de musikere og branchefolk der havde meldt deres ankomst, til vores dygtige stab der har knoklet for at blive klar til åbningen, og til alle vores frivillige der endnu engang var parate til at skabe den helt særlige festival der er SPOT,” udtaler SPOTs bestyrelsesformand, Poul Martin Bonde.

SPOT er allerede i kontakt med en lang række partnere og leverandører, og dette arbejde følges der op på i de kommende dage og uger, lyder det. Samtidig vil festivalen refundere købte billetter til årets Festival – kan deltagere også vælge at ombytte billetten til SPOT festival 2021.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk