TOP

Stor museumsfusion kan være på vej til Vestegnen

Med sit fokus på Danmarkhistorien set i lyset af forstadslivet har Kroppedal Museum i Taastrup og Forstadsmuseet i Hvidovre mere end sin placering på Vestegnen til fælles. Det vil Hvidovre, Albertslund og Høje-Taastrup Kommune nu måske udnytte. 

Ifølge Sjællandske Medier har de tre kommuner igangsat en analyse, der skal vurdere, om de to museer skal smedes om til ét. 

I et referat fra et nyligt bestyrelsesmøde i Hvidovre Kommune fremgår det, at fusionen overvejes med henblik på at “fremtidssikre en bæredygtig musemsdrift” samt “realisere en vision om en ny storkøbenhavnsk museumskonstruktion.”

En fusion vil konkret betyde, at Kroppedal Museum og Forstadsmuseet slås sammen under navnet Vestegnens Museum.

På Kroppedal Museum slog man tidligere i år dørene op for udstillingen ‘Hver dag er en kamp – en udstilling om mennesket i vikingetiden’, der blandt andet bød på rekonstruktionen af en 100 meter lang vikingebro. 

Forstadsmuseet gjorde sig senest bemærket med udstillingen ‘Familien Danmark på hjul’, som med udgangspunkt i biler skildrede danskernes familie- og forstadsliv gennem de sidste 50 år.

Analysen af den mulige museumsfusion forventes at være klar til fremlæggelse i foråret 2020.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk