TOP

Støtteparti kalder Joy Mogensen i samråd efter Montmartre-udmelding

Regeringens støtteparti SF har kaldt kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd, fordi hun tidligere på måneden erklærede sig parat til at redde det lukningstruede spillested Jazzhus Montmartre i et omdiskuteret facebook-opslag. Det skriver Politiken.

Det er SF’s kulturordfører, Charlotte Broman Mølbæk, der har initieret samrådet på baggrund af kulturministerens håndsrækning til Montmartre – en håndsrækning, som ordføreren betegner som et brud på armslængdeprincippet “med flere armslængder”.

“Normalt ville vi som støtteparti ikke indkalde til samråd, men det her er så alvorligt, at vi bliver nødt til at have nogle ordentlige svar på, hvad pokker der foregår her. Det er her, Folketinget må træde i karakter og kontrollere ministerens praksis,” siger Charlotte Broman Mølbæk til Politiken.

SF får opbakning af Venstres kulturordfører, Britt Bager, der til Politiken kalder Joy Mogensens udmelding om at ville hjælpe et specifikt spillested for “et brud på armslængden og på ligebehandlingsloven.”

Kritikken tager til

Netop armslængdebruddet har været et centralt ankepunkt i den flerstemmige kritik, som tidligere er blevet rettet mod Joy Mogensen på baggrund af facebook-opslaget om Montmartre.

Mens SF’s kulturordfører i den københavnske borgerrepræsentation, Maria Johanna Frej, kaldte udtalelsen for “en stor kortslutning af kulturpolitik”, der gør det uklart, “om man skal le eller græde”, og De Konservatives kulturordfører Birgitte Bergmann betegnede episoden som “endnu et fejlskud”, mente både Snyk-formand Bjarke Svendsen og Loppen-leder Jasper Jensen, at ministerens erklæring var i direkte strid med armslængdeprincippet.

“Staten og kommunerne udstikker rammerne for kunsten og lader det være op til fagudvalg at vurdere, hvordan pengene skal fordeles. I det her tilfælde går kulturministeren jo imod det system, som hun selv har været med til at opbygge med sine faglige støtteudvalg,” sagde Jasper Jensen til Kulturmonitor.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk