TOP

Statsministeren: “Vi kommer ikke til at kunne klumpe os sammen”

Da statsminister Mette Frederiksen (S) søndag aften tonede frem på skærmen i nyhedsprogrammet ‘21 Søndag’, var det med en besked om, at en langsom og gradvis genåbning af Danmark på den anden side af påsken er “absolut sandsynligt”. 

Men det blev også klart, at der kommer til at gå noget tid, før vi igen kan bevæge os frit omkring hinanden, og at vi eksempelvis næppe kommer til at stå som sild i en tønde til koncerter og festivaler foreløbig. 

“Vi kommer ikke til at kunne klumpe os sammen i tog og busser og metro, som vi har været vant til, eller stå rigtig mange mennesker meget, meget tæt og holde en god fest sammen. Verden er forandret, vores hverdag kommer til at være forandret,” sagde Mette Frederiksen i aktualitetsprogrammet, hvor hun afviste at komme nærmere ind på en tidshorisont i forhold til krisen.

Roskilde Festival klynger sig til håbet

Mens nogle af sommerens store begivenheder som Folkemødet på Bornholm og gadefestivalen Distortion allerede er aflyst, fortsætter Roskilde Festival ifølge sn.dk planlægningen af årets festival i begyndelsen af juli, mens man afventer yderligere meldinger fra myndighederne.

“Det er ikke en optimal venteposition at befinde sig i for nogen, og vi håber stadig, at de tiltag, som myndighederne har igangsat, virker efter hensigten. Men vi har også forstået, at myndighederne kan vurdere situationen nærmere i tiden efter påske. Det er dem, vi må læne os opad, også i forhold til at vurdere risiko,” skriver Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, i en kommentar til sn.dk. 

Roskilde Festival har tidligere meldt ud, at man ikke arbejder med det scenarie, at festivalen kan blive udskudt til et tidspunkt senere på året. Den bliver enten afholdt på det planlagte tidspunkt eller aflyst. 

“Helt afgørende er vi skabt og bygget og driftet af 30.000 frivillige, som bruger deres sommerferie og fritid på at lave Roskilde Festival. Det kan du ikke bare flytte og slet ikke i denne situation, hvor coronakrisen presser alle,” udtalte Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, til Politiken i sidste uge, hvor hun også gav udtryk for, at situationen ser “mere og mere alvorlig ud”, og at festivalen ikke kan gøre andet end at “klynge sig til håbet”.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.