TOP

Statens Museum for Kunst halser fortsat efter konkurrenterne – tidligere direktør efterlyser “frækhed”

De 390.728 gæster, der i 2019 gik igennem tælleapparaterne på Statens Museum for Kunst, hævede ganske vist besøgstallet med 25 procent i forhold til 2018. Men er det nok?

Opgørelsen af sidste års besøgstal placerer nemlig “kun” Statens Museum for Kunst på en foreløbig 7. plads over landets mest besøgte museer, og det har ifølge Berlingske fået museets tidligere direktør, Allis Helleland, til at ønske sig en “lidt frækkere” tilgang til formidlingen på hendes gamle arbejdsplads.

Ifølge Statens Museum for Kunsts nuværende direktør, Mikkel Bogh, er den folkelige appel og tilgængelighed dog vigtigere end den frækhed, Allis Helleland efterlyser. 

“Vi kan godt være mere æstetisk eksperimenterende, men vi skal være eksperimenterende på en måde, der er inkluderende for alle danskere,” siger Mikkel Bogh til Berlingske og understreger desuden, at han har som målsætning at mønstre 500.0000 besøgende ved udgangen af 2021.

“Det vil være passende for et nationalgalleri som vores, der ligger i en by som København, der har så mange tilbud,” siger han til Berlingske.

“Siger ikke særlig meget”

Spørger man Hans Dam Christensen, der er professor i kulturformidling på Københavns Universitet, bør høje besøgstal ikke i sig selv være et mål for Statens Museum for Kunst.

“Mine kollegaer og jeg har lige joket med, at nu kommer en sæson, hvor alle medier ringer til os, fordi besøgstallene bliver frigivet. Der er en enorm interesse for dem, men hvis du spørger mig, så siger de tal ikke særlig meget om udstillingernes kvalitet,” siger Hans Dam Christensen til Berlingske.

På listen over landets mest besøgte museer i 2019 halser Statens Museum for Kunst efter Louisiana, Aros, Den Gamle By, Glyptoteket, Nationalmuseet og Moesgaard Museum. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk