TOP

Spillestedet Vega vil skabe nye oplevelser for krop og hoved og lancerer nyt kunst-initiativ

Vega vil udforske, hvad der sker i mødet mellem musik, grænsesøgende samtidskunst og spillestedets publikum og introducerer derfor det nye initiativ Vega|Arts, hvor koncerter vil blive komplimenteret af performances, installationer, udstillinger, talks og workshop.

Vega|Arts vil løbe fra maj 2019 til maj 2020, og i løbet af perioden vil spillestedet både præsentere nye og modificerede værker samtidigt med, at de inviterer musikere til at samarbejde med kunstnerne om værker, der udvider koncertoplevelsen.

“Vega har gennem flere år eksperimenteret og samarbejdet med Københavns forskellige professionelle kunstaktører og kulturbærere. Det er bl.a. blevet til flere iscenesatte totalfester, hvor grænsen mellem teater og livemusik ophæves. Med Vega|Arts tager vi et nyt greb, begynder et nyt udviklingsspor og udarbejder helt nye events og oplevelser, hvor musik og kunst forenes,” udtaler Vegas program- og udviklingschef, Lene Vive Christiansen, i en pressemeddelelse. 

Det første Vega|Arts-arrangement finder sted under festivalen A Colossal Weekend den 10-12. maj. Her bliver musikprogrammets mørke og eksperimenterede toner sat i nye forbindelser i løbet af weekenden, hvor værker fra fire kunstnere installeres og opføres i hele bygningen.

“Målet er, at Vega|Arts aktiverer et spændingsfelt mellem musik og kunst – skaber tværkulturelle situationer, der formår at tale ud over sit eget felt og skabe nye, udfordrende og grænseoverskridende oplevelser for kroppen, hovedet og samværet,” udtaler Matthias Hvass Borello, der er kurator for Vega|Arts.

De deltagende kunstnere i Vega|Arts er: Kristoffer Akselbo, Sidsel Christensen (NO), Lilibeth Cuenca Rasmussen (PH/DK), Sophie Dupont, Jeannette Ehlers, Christian Falsnaes, Jenny Gräf Sheppard (US/DK), Kosmologym (DK/US/UK/NO), Jakob Kudsk Steensen, Marie Kølbæk Iversen, Ragnhild May, Ursula Nistrup, Hans Rosenström (FIN), Helle Siljeholm (NO), Søren Thilo Funder, Tori Wrånes (NO) og YOKE.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.