TOP

Spar Nord Fonden klar med hjælpepakke til kulturlivet – ingen øvre grænse på donationer

Spar Nord Fonden har på et bestyrelsesmøde besluttet sig for at oprette en hjælpepakke til kulturlivet og opfordrer alle kulturinstitutioner, der har akut behov for hjælp til at søge. 

Og ifølge fondsdirektør Bo Uggerhøj skal man endelig gøre det, da fonden ikke har sat en øvre grænse for, hvor mange penge de uddeler. 

Til Nordjyske forklarer han, at det ikke giver nogen mening at sætte et beløb på, hvis ikke der er ansøgninger, der modsvarer beløbet. 

“Der er kun få kulturinstitutioner på finansloven i Nordjylland, mange er afhængige af fondsstøtte, og vi ved, at mange kulturinstitutioner ikke kan overleve uden hjælp i denne tid. Spar Nord Fonden er en af de største bidragydere til nordjysk kulturliv, så selvfølgelig skal vi også hjælpe under denne situation, kulturlivet skal vide, at der er opbakning,” siger fondsdirektør Bo Uggerhøj, der samtidig uddyber, at pengene skal gå til projekter og ikke daglig drift.

Spar Nord Fonden lægger sig dermed i slipstrømmen af flere fonde, som støtter en hårdt tiltrængt kulturbranche.

Blandt andet oprettede Det Obelske Familiefond en særpulje på fire millioner kroner til danske kunsthaller, mens Ny Carlsbergfondet allerede i starten af april oprettede en særpulje på 30 millioner kroner til kunstmuseer

Spar Nord Fonden oplyser, at deres donationer skal komme et bredt udsnit af befolkningen til gavn. Donationerne skal gavne fælleskab og gives til kulturaktiviteter, der medvirker til udvikling og sammenhold i lokalsamfundet. 

Udover den nyoprettede hjælpepakke donerer fonden årligt omkring 50 millioner kroner – både lokalt og nationalt. 

Normalt fungerer en ansøgningsproces således, at det tager op til tre måneder at få svar. Men Bo Uggerhøj forklarer, at de bestræber sig på, at det skal gå endnu hurtigere med den akutte hjælpepakke. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk