TOP

Søren Friis Møller tager over efter Lasse Bo Handberg – bliver ny formand for Teater Momentum

Teater Momentum i Odense har fundet den nye bestyrelsesformand, der skal tage over efter Lasse Bo Handberg, som har siddet på posten siden teatrets start for snart 15 år siden.

Det bliver konsulent og ekstern lektor i kulturledelse ved CBS, Søren Friis Møller, der fra dags dato overtager hvervet, hvilket glæder teaterchef på Momentum, Marianne Klint.

“Det er lidt af en drømmesigning med Søren. Hvordan erstatter man en formand som Lasse, der har siddet i bestyrelsen siden Momentums begyndelse? I vores arbejde med at finde en ny bestyrelsesformand har bestyrelsen og jeg haft et ønske om at finde en person, der kan løfte opgaven til næste niveau og tage Momentum med videre ud omkring og endnu længere ind i folks bevidsthed på såvel den lokale som den nationale scene. Og hvilket bedre sted at kigge end der, hvor man finder noget så sjældent som en vaskeægte guru i kulturledelse? Jeg er stolt og glad over ansættelsen af Søren og ser meget frem til at komme i gang med arbejdet sammen med ham,” siger Marianne Klint i en pressemeddelelse fra teatret. 

Scenekunst som grundpille i demokratiet

Momentum er blandt andet blevet kendt for deres særlige Momentum-model, hvor man hver sæson fyrer den kunstneriske ledelse og ansætter en ny. I denne sæson er Niels Erling kunstnerisk leder og instruktør med temarammen ‘Undergangen’, imens det for nyligt blev annonceret, at Christian Lollike og Sort/Hvid overtager den kunstneriske ledelse af Momentum i næste sæson, hvor man blandt andet har som målsætning at producere endnu mere scenekunst til endnu flere publikum i hele landet. 

I sidste sæson havde Momentum mere end 30.000 besøgende.     

“Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at få meget mere scenekunst ud til mange flere mennesker. Momentum-modellen har vist sin styrke, måske kan vi udvikle den endnu videre? I den stadig mere intense kamp om publikums opmærksomhed, står Momentum også stærkt både i forhold til det kunstneriske indhold, men såmænd også når det handler om pris. Det skal vi blive ved med at udnytte og udvikle, for Momentums skyld, for publikums skyld og for scenekunstens skyld, for den er født samtidigt med demokratiet, og den er en grundpille i udviklingen af alle demokratier – det er også værd at huske på i en tid som den, vi lever i,” siger Søren Friis Møller, der i forvejen sidder i bestyrelsen for Det Danske Filminstitut og Tempi, og i museumsrådet for SMK. Søren Friis Møller var desuden indtil for kort tid siden studiechef på Den Danske Filmskole, men blev stoppede i forbindelse med rektor Vinca Wiedemanns fratrædelse. 

Udover Søren Friis indtræder Anders Skovgaard, der er administrationschef ved Odense Symfoniorkester, i Momentums bestyrelse. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk