TOP

Søren Byskov har sat sig i stolen som ny leder af Bramming Egnsmuseum

Den 2. januar tiltrådte den 55-årige Søren Byskov stillingen som ny leder af Bramming Egnsmuseum, der hører under Sydvestjyske Museer. Nu gøres overtagelsen officiel ved en velkomstreception den 31. januar, oplyser museet i en pressemeddelelse. 

Lulu Anne Hansen, ph.d. og med overordnet ansvar for Historie-enheden på Sydvestjyske Museer, tøver ikke med at sige, at museet har fundet en person fra allerøverste hylde. 

“Søren Byskov har i tyve år været museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor han har udført et fantastisk arbejde med udstillinger, forskning og samlinger. Han er meget respekteret i den danske museumsverden, og så er han en overordentlig sympatisk person,” lyder skudsmålet.

“Efter mange gode år på Fiskeri- og Søfartsmuseet havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Den nye stilling passer mig utrolig godt. Jeg får på den ene side stor frihed som daglig leder og bliver på den anden side en del af Sydvestjyske Museers stærke team af museumsinspektører. Jeg skal også arbejde tæt sammen med mange engagerede frivillige, og det er jeg i høj grad vant til,” siger Søren Byskov, der især ser frem til planerne om et skærpet fokus på energi, vandforsyning og klima. 

Museumsdirektør Flemming Just er også meget tilfreds med, at det lykkedes at hente den nye museumsinspektør til stillingen.

“Der var usædvanligt mange ansøgere, 60 i alt, men vi var ikke et øjeblik i tvivl om, at Søren var den rigtige, både til Bramming Egnsmuseum og til at indgå i Sydvestjyske Museer. Han er en anerkendt forsker med en ph.d.-grad og er en af de få i museumsverdenen, som også er erklæret seniorforsker ved et universitet. Desuden indgår han i flere nationale netværk.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk