TOP

Sønderborg arbejder på at etablere sønderjysk filmfond

I 2014 kuldsejlede Haderslev Kommunes initiativ til at lave sønderjysk filmfond på grund af manglende opbakning fra Aabenraa, Sønderborg og Tønder Kommune.

Nu bliver der igen arbejdet på projektet, og denne gang kommer ønsket om at etablere Filmfond Sønderjylland fra Sønderborg Kommune, som med filmfonden vil trække filmprojekter og vækst til de sønderjyske kommuner. Det skriver JydskeVestkysten.

“Vi prøver på ny at få filmfonden til at få ben at gå på med en forundersøgelse. De sidste mange år er der blevet optaget flere film i Sønderjylland, og det giver helt klart eksponeringsværdi. Der er en fokus i medielandskabet på Sønderjylland, og det skal vi udnytte. Filmproduktionerne har en positiv effekt på Sønderjylland. De skaber værdi og eksponering,” siger Stephan Kleinschmidt, der er formand for Sønderborgs udvalg for kultur, idræt, handel og turisme, til JydskeVestkysten.

Senest er spillefilmen ‘I krig & Kærlighed’ i Sønderjylland, som blandt andet også har været kulisse for film og serier som ‘9. april’, ‘1864’ og ‘Kunsten at græde i kor’.

I første omgang skal politikerne i de fire sønderjyske kommuner beslutte, om de hver især vil investere 65.000 kr. i en forundersøgelse.

Ifølge JydskeVestkysten behandlede Aabenraa Kommunes kultur- og fritidsudvalg sagen i sidste uge og valgte at sende den videre til det sønderjyske koordinationsudvalg med de fire borgmestre. Sønderborg Kommunes udvalg behandler sagen i denne uge.

Aabenraas borgmester forholder sig nølende til projektet:

“Jeg måler og vejer alle gode idéer i forhold til, om det er en kerneopgave, og dermed skal den holdes op imod andre ting, vi gerne vil. Derfor vil jeg gerne være lidt klogere, før jeg synes, jeg kan gå ud og forsvare at bruge penge på den,” siger borgmester Thomas Andresen (V) til JydskeVestkysten, hvor han også giver udtryk for, at han endnu ikke har taget stilling:

“Men jeg synes, det er for tidligt at lovprise projektet. Jeg vil gerne lige vide noget inden.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.