TOP

Smukfest og Roskilde Festival søger om kompensation på over 60 millioner kroner

Det er en dyr fornøjelse at aflyse en festival. Det viser en liste over aktører, der har søgt om kompensation for aflyste, udskudte og væsentligt ændrede arrangementer i perioden 6. marts til 31. august 2020, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i hos Erhvervsministeriet. 

Målt i kroner og ører topper Smukfest og Roskilde Festival listen. Mens foreningen bag Smukfest, Skanderborg Festivalklub, har søgt om 65.890.357 kroner, lyder Roskilde Festivals ansøgning på 63,4 millioner kroner.

“Det ansøgte beløb dækker de afledte omkostninger ved aflysningen af festivalen 2020. Det er omkostninger ved det allerede udførte arbejde op til aflysningen og personaleomkostningerne,” skriver Smukfests talsmand, Søren Eskildsen, i en kommentar til Ekstra Bladet, hvor man også kan se den samlede liste over ansøgere.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.