TOP

Små museer kritiseres for manglende genåbning: “Det er et kedeligt signal, at de ikke står klar i startboksen”

Selvom Folketingets udvidelse af genåbningsplanen gav samtlige museer lov til at holde åbent fra og med 21. maj, holder mange af landets mindre museer fortsat lukket.

Det faktum møder kritik fra blandt andre Finn Wiedemann, der er lektor i uddannelsesvidenskab ved Syddansk Universitet og har en ph.d. i kulturanalyse.

“Måske kunne de ikke nå det, måske var de ikke klar, men jeg tænker, at det er et kedeligt signal, at de ikke står klar i startboksen,” siger Finn Wiedemann til Berlingske, som også har fået Aveny-T-teaterchef Jon Stephensen i tale.

Han mener, at museerne “må se at få fingeren ud” og sætte gang i genåbningen, hvis ikke kulturlive klagesange om for lange genåbningsudsigter skal ligne “et underligt postulat”.

Økonomiske og sikkerhedsmæssige overvejelser

Til Berlingske forklarer Nils M. Jensen, der er direktør for Organisationen Danske Museer (ODM), at forsinkelsen af museernes genåbning kan skyldes mange ting, deriblandt økonomiske og sikkerhedsmæssige overvejelser.

Samme konklusionen drager direktør for museumsorganisationen Romu, Morten Thomsen Højsgaard. De ti museer rundt om Roskilde Fjord, som Romu råder over, åbner alle først i næste uge, hvilket ifølge direktøren skyldes museernes arbejde med det “ganske omfattende” katalog af retningslinjer, som Slots- og Kulturstyrelsen har udstukket.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk