TOP

Små festivaler er usikre på sommerens begivenheder: “De der sektioner er en dræber”

Højst 2.000 deltagere, mindst fire kvadratmeter per person og sektioner med maksimalt 200 mennesker. Sådan lyder de nye overordnede retningslinjer for musikfestivaler og andre udendørs arrangementer med stående publikum i perioden fra 21. maj til 1. august. 

Mens retningslinjerne har fået de store festivaler til at aflyse på stribe, reagerer en række mindre festivaler nu på restriktionerne i Politiken

Midsommer Festival i Præstø plejer at samle i omegnen af 800 mennesker og kommer således ikke i nærheden af det maksimale antal deltagere. Alligevel får de udmeldte rammer nu festivalen til at vakle.

“De der sektioner er en dræber. At man skal lave så mange små sektioner med egne ind- udgange og toiletter og barer, det hænger simpelthen ikke sammen med at lave en lille festival,” siger festivalleder Marc Facchini Madsen til Politiken, hvor også Hansted Live og festivalen Alive i Thy udtrykker deres frustrationer over retningslinjerne. 

Står i stampe og venter på detaljerne

Et andet afgørende forhold er, at der indtil videre kun er indgået en overordnet politisk aftale, og at festivalerne endnu ikke præcis ved, hvordan de endelige restriktioner falder ud, hvilket blokerer for den videre planlægning. 

“Nogle af detaljerne kan få korthuset til at falde for os økonomisk. Det forventes for eksempel, at alle er testede, men bliver den testkapacitet stillet til rådighed, eller skal vi selv løse det? Det kan sagtens være en detalje, der vælter budgettet,” siger Esben Halkier fra Alive.

Det har ikke været muligt for Politiken at få kulturministeren i tale, men ministeriet oplyser, at festivalerne bliver indkaldt til møde i næste uge om retningslinjerne, og at de endelige restriktioner først meldes ud efter de politiske forhandlinger i forbindelse med næste fase i genåbningen 21. maj.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.