TOP

Slut med at tjene penge på videresalg af billetter – ny salgsplatform rykker ind i Danmark

Problematikken omkring spekulanters videresalg af billetter til store begivenheder såsom udsolgte koncerter og fodboldkampe kan gå en sværere tid i møde herhjemme.

En ny videresalgsplatform, der allerede med succes er blevet lanceret i Tyskland, Storbritannien, Holland, Schweiz, Italien, Finland og Brasilien, er nu klar til brug i Danmark som en del af Billetlugen.

Fansale, som platformen hedder, er en hundrede procent digital tjeneste, der i et samarbejde med billetudbyderen giver billetkøbere mulighed for at købe og videresælge billetter til koncerter, festivaler og sportsbegivenheder men kun til de pålydende priser. Samtidig verificerer og annullerer Fansale automatisk videresolgte billetter, efter at nye billetter er reserveret og leveret i en ny ordre. 

Hidtil har overdragelse af billetter været et gråt marked, hvor udfyldning af formularer med mere har gjort det til en omstændig proces. Samtidig har branchen kæmpet med en række af ulovlige billetudbydere på nettet.  

”Med Fansale tager vi et vigtigt skridt i kampen mod organiseret sortbørshandel og videresalg af billetter til tårnhøje priser. På Fansale kan man både videresælge og købe billetter til den pålydende værdi og samtidig være 100 procent sikker på, at man både overholder loven og rent faktisk får ægte og gyldige billetter til det arrangement, man gerne vil deltage i – uanset hvornår corona-situationen tillader, at det bliver afviklet,” siger Jens B. Arnesen, administrerende direktør for Eventim Scandinavia i en pressemeddelelse om tjenesten. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk