TOP

Kommuner kan nu søge om at sende skoleelever på dannelsesrejse

Fra i dag kan kommuner søge om at sende 4. klasser på dannelsesrejse med projektet ’Kend dit land’.

”Det bedste, vi kan give vores børn, er en forståelse af, hvem de selv er, og hvad det er for et land, de bor i. For hvis man ved, hvilket stof man er gjort af, så er det nemmere at møde den store verden med større åbenhed,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA).

Der er afsat 72,9 millioner kroner på finansloven til ‘Kend dit land’, så tusindvis af børn over de næste fire år kan komme på en minidannelsesrejse gennem Danmark, hvor de kan gå på opdagelse i kultur, natur og historie. Projektet er testet på 3.000 elever og ni kommuner i efteråret 2018.

Fire ministre, kulturminister Mette Bock, børne- og socialminister Mai Mercado, undervisningsminister Merete Riisager og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, står bag ’Kend dit land’.

De udvalgte klasser får adgang til 15 skræddersyede ruter med en stribe af landets bedste kultur- og naturtilbud for børn.

Blandt de mange kulturtilbud på ruterne er Limfjordsmuseet, Skagens Kunstmuseer, Teaterskolen Kastali’a, Kongernes Jelling, Holstebro Kunstmuseum, Danmarks Forsorgsmuseum, Den Gamle By, Tirpitz, Aarhus Teater, Moesgaard Museum, H.C. Andersen Museum, Immigrantmuseet, Rosenborg, Arbejdermuseet, Nationalmuseet, DR Musikariat og Ragnarock.

Kommunerne kan på vegne af deres folkeskoler ansøge via kendditland.dk frem til den 15. april. De frie og private skoler kan ansøge via Fordelingssekretariatet frem til den 21. marts.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.