TOP

Skal musikkarrieren kickstartes med et internationalt netværk? Så er der hjælp at hente, hvis du er fra Aarhus

Er du professionel musiker fra Aarhus med et “entreprenør-DNA”, som gerne vil have mere i gang i karrieren? Så skal du sende en ansøgning til Promus – produktionscenteret for rytmisk musik i Aarhus. 

Aarhus indgår i et tværnationalt samarbejde – Music Cities Network – med blandt andet Nantes i Frankrig. Nu tilbyder de to byer en række musikere muligheden for at styrke deres faglige niveau via et program med navnet ‘Slash’.

“Slash er et europæisk træningsprogram for fem spirende, professionelle musikere, som ønsker at give deres karriere et ekstra skub. Målet med programmet er at udvikle konkrete og praktiske værktøjer til at løse problemer og udse sig nye muligheder,” skriver de på deres hjemmeside.

Helt konkret forløber programmet således, at der i november eller december er en syv dage lang workshop i Nantes. Herefter følger et fem dage langt forløb i Athen til marts og individuelle mentor- og karrieresessions. 

Programmet vil blandt andet byde på analyse af publikums- og kundedata, storytelling og copyrightshåndtering. Samtidig vil der blive afholdt et netværksmøde i Rennes under Trans Musicales Festival til december. 

Promus betaler gildet

Til Kulturmonitor forklarede leder af musiknetværket Promus, Jesper Mardahl, at de med Music Cities Network har en forhåbning om at skabe en international infrastruktur for musikeksport.

Programmet koster cirka 3.500 kroner for alt. Dette betaler Promus dog sammen med transport og logi, hvis man ansøger om deltagelse – og bliver optaget – i programmet via dem.

Music Cities Network består af en lang række byer i verden: Bergen, Berlin, Gronningen, Hamborg, Manchester, Reykjavik, Sydney og Aarhus. 

Sidste ansøgningsfrist er den 27. september, og du kan søge ved at sende en ansøgning til info@promus.dk.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk