TOP

Sjællandske planer om at skabe fælles egnsteater på tværs af kommunegrænser

Holbæk Teater med skuespiller og instruktør Peter Thieme i front lancerer nu planerne om at skabe et fælles egnsteater på tværs af de to kommuner Slagelse og Holbæk, skriver sn.dk.

Projektet, der har arbejdstitlen Sjællands Teater, dækker over Borreby Teater ved Skælskør, Holbæk Teater, der i forvejen har status af egnsteater og Slagelse Teater.

Planen er, at den nye egnsteater selv skal producere og opføre forestillinger og generelt være med til at udvikle scenekunsten i de to kommuner. 

Peter Thieme understreger, at et egnsteater også skal samarbejde med de mange frivillige teaterkræfter i kommunerne.

“Det kan blive et fantastisk spændende projekt, der også skal favne Korsør og Skælskør. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Slagelse ikke bare kommer til at spille efter Holbæks pibe. Vi vil gøre alt for at få lokal forankring,” siger Peter Thieme til sn.dk.

Slagelses kultur- og fritidsudvalg skal på deres næste møde tage stilling til, om der skal arbejdes videre med idéen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk