TOP

Sjællandske museer har haft mange flere sommergæster end normalt

Om det er de halverede billetpriser som følge af regeringens sommerpakke, de usædvanlig mange danske turister denne sommer, en opsparet appetit på kulturoplevelser, det manglende strandvejr eller noget femte, der er årsagen, så viser besøgstal, at en tur på museum har været en populær aktivitet i løbet af sommerferien. 

Museum Jorn i Silkeborg fortalte torsdag, at de i juli måned i år har haft tre gange så mange publikummer som normalt – og nu følger en række sjællandske museer trop og beretter om betydelig fremgang henover sommeren. 

Museum Vestsjælland har overordnet oplevet en fordobling af publikumstallet i de første tre uger af juli, når de sammenligner med sidste år. Det fortæller museumsorganisationen til sn.dk.  

“Højdespringeren er Odsherreds Kunstmuseum med en besøgsfremgang på hele 353 procent,” siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland til mediet. 

Realistisk at nå budget trods nedlukning

I en anden artikel på sn.dk fortæller selvsamme museumsdirektør, at Kalundborg Museum – isoleret set – har oplevet en fordobling af besøgstallet i løbet af de første tre juli-uger, mens museumsinspektør Mads Findal Andreasen giver udtryk for, at flere lokale har fået øjnene op for museets åbne have og “kommer med vin og picnic-kurv, når vejret er godt og roligt.”

På Hempel Glasmuseum har man også mærket sommerturisternes appetit på museumsbesøg. Museet har i løbet af de sidste fire uger oplevet en fordobling af antallet af gæster sammenlignet med samme periode sidste år. 

“Det fantastiske besøgstal i de fire uger giver en større omsætning, og det betyder, at vi nu kun er små 100.000 kroner fra at indhente årets budget-tal, selvom der var tabte indtægter i nedlukningstiden,” siger museumsleder Helle Simonsen fra Hempel Glasmuseum til sn.dk, hvor hun også fortæller, at der nu er et realistisk håb om, at museet kan nå sit budget.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.