TOP

Signe Svendsen får Odense Live Hovedprisen

Søren Huss, Claus Hempler og Mø. Det er nogle af de artister, der tidligere har modtaget Odense Live Hovedprisen, og efter weekenden har sangerinden Signe Svendsen sluttet sig til rækken af prismodtagere. 

“Signe Svendsen har en hel særlig vibrerende glød og nærværende intensitet. Hun lægger ord og stemme til sin egen generation med sange og vedkommende tekster fra en voksen kvindes hånd og hjerte. Sange om skæbner med skrammer, uperfekte drømme og de stædigt elskende,” lyder det blandt andet i juryens motivation, der fortsætter med ordene: 

“Signe Svendsen er en af sin generations mest veletablerede kvindelige kunstnere og har gennem mange år spillet riget rundt for fulde huse. Og for slet ikke at nævne alle de år hun har turneret landet tyndt sammen med Niels Hausgaard. Hun blev landskendt i 2001, da hun sammen med Rollo & King i 2001 vandt Melodi Grand Prix med ‘Der står et billede af dig på mit bord’. Her næsten tyve år senere får hun endelig den velfortjente hæder, for en i særklasse smuk stemme og sangskrivning, som udfordrer og varmer, ikke kun de fynske hjerter.”

Odense Live Hovedprisen går til en kunstner med fynsk tilknytning, og med prisen følger 40.000 kroner.  

“Det er en kæmpe ære, og jeg er super stolt af, at juryen har peget på mig. Odense Live Hovedprisen er en hånd i ryggen fra dér, hvor jeg kommer fra og en anerkendelse af mit arbejde og dér hvor jeg er kommet til. Er meget meget glad,” lyder det fra Signe Svendsen i en pressemeddelelse. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.