TOP

SF foreslår kulturfrikort til børn og unge – regeringen er enig i intentionerne

Med et kulturfrikort til børn og unge vil SF sikre trivsel blandt målgruppen og støtte til kulturlivet. Det skriver Berlingske.

Konkret foreslår partiet, at der uddeles et kulturfrikort på 250 kroner til alle landets børn og unge, som kan bruges i biografer, teater, zoologiske haver eller på museer, når disse åbner på ny.

Forslaget vil indgå i den kommende uges forhandlinger om hjælpepakker i Kulturministeriet, fortæller partiets børneordfører, Jacob Mark, til avisen.

Mens Liberal Alliance misbilliger idéen, og erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv hellere vil gå en anden vej, er Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, umiddelbart begejstret for forslaget, der på papiret omfatter børn og unge op til 25 år og som sådan vil koste staten i omegnen af 150 millioner kroner.

“Jeg glæder mig til at drøfte det med SF. Vi er enige i intentionerne, og så må vi se på, om det er det rigtige redskab,” siger Kasper Sand Kjær til Berlingske. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk