TOP

Sexisme på dagsordenen i Danske Forlag – vil klæde forlagsledere bedre på

Den omsiggribende debat om sexisme og seksuelle krænkelser har nu fået Danske Forlag til at reagere. 

Ifølge interesseorganisationens direktør, Christine Bødtcher-Hansen, som Mediawatch har talt med, vil Danske Forlag i første omgang udstyre landets forlagsledere med “nogle værktøjer”, der kan kortlægge problemets omfang i branchen.

“Vi er jo sådan set ikke klar over, om der er et problem i forlagsbranchen, for vi har ikke været ude at spørge om det. Vi er lige nu ved det første step, hvor vi vil være med til at give nogle værktøjer til lederne til at få afdækket, hvordan kulturen egentlig er derude,” siger Christine Bødtcher-Hansen til Mediawatch. 

Konkret forventer direktøren ifølge Mediawatch at lancere et seminar for landets forlagsledere, der kan ruste dem til at tage hånd om eventuelle problemer, og som kan lægge fundamentet for de trivselsundersøgelser, som der ifølge Christine Bødtcher-Hansen er brug for.

Film-, tv-, teater- og musikbranchen har meldt ud

Danske Forlags udmelding kommer efter, at en mistænkeligt tavs rådgivningslinje for krænkelsesofre og en kommende rapport om sexisme har sat film-, tv- og teaterbranchen i beredskab.

Imens har en række spydspidser i musikbranchen – deriblandt Dansk Artist Forbund-formand Sara Indrio Jensen, Aarhus Symforniorkester-musikchef Jesper Nordin og Musikforlæggernes formand, Ole Dreyer – forholdt sig til musikerne Annika Aakjær og Signe Svendsens anekdoter om både strukturel og konkret sexisme.

“Vi arbejder strategisk for at fremme repræsentationen og ligestilling i branchen. Men vi kender ingen eksempler på decideret krænkende eller sexistisk adfærd, vi kan forholde os til, for der er ikke nogen, der er trådt frem endnu inden for vores forening,” sagde Ole Dreyer til Kulturmonitor.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk