TOP

Seminar inviterer nye musiknavne til speeddating med branchens rådgivere

De solister og bands man finder øverst på festivalplakaterne, på hitlister og playlister har som regel ikke blot leveret en række gode sange og numre. De har sandsynligvis også modtaget både træning og coaching i, hvordan de skal klare sig i deres videre karriereforløb. 

Lørdag den 23. marts samles netop de rådgivere og andre branchefolk fra både Sverige og Danmark på Toldkammeret i Helsingør til et seminar for en række håbefulde musiknavne fra både den sjællandske og skånske upcoming-scene. Fælles for de deltagende artister er, at de alle har tilmeldt sig den dansk-svenske musiktalentkonkurrence Popkorn Nordic.

Målet er, at regionens musiktalenter får fingrene i præcis de råd, der skal til for at få det bedste ud af deres talent. De deltagende artister får mulighed for at speeddate hele 10 forskellige svenske og danske branchefolk. Speeddaten giver mulighed for 3 x 9 intense minutter med en individuel snak om potentiale og muligheder. Målet er, at de vigtige minutter vil give artisterne både inspiration og netværk, der kan arbejdes videre i med fremtiden.

På seminardagen kan deltagerne desuden høre oplæg med danske Danni Travn, der er journalist, forfatter og rådgiver for musikere. På seminardagen vil han give gode eksempler på, hvordan storytelling kan skabe det rette brand for en artist. Og fra Sverige kommer Alf Olofsson med over 25 år erfaring med et hav af forskellige kasketter i den svenske og internationale musikbranche. Han vil fokusere på, hvad man som artist selv kan gøre for at fremme karrieren, og hvornår det er en god idé at få hjælp fra pladeselskaber, managers og andre af musikbranchens agenter. 

Endelig kan deltagerne få styr på deres sceneoptræden, når den danske scenecoach Kristian Koch deler ud af de vigtigste råd. Kristian har boostet sceneshowet for en række danske navne fra The Minds of 99 til Hanne Boel.

Popkorn Nordic er oprindeligt en svensk musikkonkurrence, som i næsten 20 år har givet ambitiøse og talentfulde bands og artister i Vestskåne en scene som platform for at udvikle sig uden for øvelokalet. Nu har Kulturmetropolen og Musikmetropolen sammen med svenskerne udvidet konceptet til Sjælland, så lokale bands og artister skal lægge musikalsk arm med de svenske kollegaer.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test