TOP

Selskab bag ‘Ternet Ninja’ må betale al produktionsstøtte tilbage

Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersens ’Ternet Ninja’ er det største biografhit i nyere tid. Hele 929.000 billetter endte filmen med at sælge, mens den gik i de danske biografer, og så mange billetter har en film ikke solgt, siden landeplagen ‘Walter og Carlo – Op på fars hat’ hærgede biografsalene i 80erne. Den solgte 953.743 billetter. 

‘Ternet Ninja’ har samtidig været en økonomisk guldgrube for produktionsselskabet A. Film – faktisk i sådan en grad, at selskabet skal betale hele det beløb, som filmen har fået i støtte, tilbage til Det Danske Filminstitut (DFI). Det skriver Berlingske.

Hvis en danske film når en vis indtjening, er det kotume, at selskabet bag betaler en del af den støtte, man har fået, tilbage. Det er imidlertid yderst sjældent, at en film sender al støtten retur. Det er kun sket én gang tidligere, og det var Lone Scherfigs ‘Italiensk for Begyndere’ tilbage i 2000.

A. Film skal betale 6,8 millioner kroner retur, og pengene sendes efterfølgende retur i støttesystemet.

‘Ternet Ninja’ blev kåret som ‘Årets Danske Film’ i 2019.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk