TOP

Sara Omar får De Gyldne Laurbær

Efter en stemmeoptælling torsdag formiddag kunne foreningen bag uddelingen af den prestigefulde litterære pris De Gyldne Laurbær konstatere, at Danmarks boghandlere i år har valgt forfatter Sara Omar som modtager af prisen.

Forfatteren blev efterfølgende overrasket med nyheden, da hun efter en frokost mødte op på Politikens Forlag, hvor hun fik overrakt det glade budskab.

Med prisen følger en laurbærkrans, et diplom, et boggavekort på 2.500 kroner og en fest, hvor der traditionen tro holdes en række taler: En festtale ved en kulturpersonlighed, tale og laurbærkransning ved foreningens formand, laureatens takketale, tale ved laureatens forlægger og en boghandler holder tale på vegne af alle landets boghandlere. 

Sara Omar er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra i slutningen af 1990’erne på grund af krig. Hun har boet i Danmark siden 2001. Hun brød igennem med hendes romandebut ‘Dødevaskeren’ i 2017 og udgav sidste år opfølgeren ‘Skyggedanseren’. 

Hun har tidligere vundet Læsernes bogpris 2018, Ekstra Bladets hæderspris Årets Victor og Martin Andersen Nexø Fondens Litterære Pris. Sidste år modtog hun ydermere Menneskerettighedsprisen 2019 for hendes kamp for kvinder og børns rettigheder. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk