TOP

Rytmisk Musikkonservatoriums dimittender er blevet mere attraktive

Når studerende på Rytmisk Musikkonservatorium springer ud som færdiguddannede, er de i dag mere attraktive for potentielle arbejdsgivere og samarbejdspartere end tidligere. Det konkluderer en ny uafhængig analyse, som Rytmisk Musikkonservatorium har fået lavet.

Konservatoriet har siden 2011 bevæget sig fra et traditionelt fokus på generel håndværksmæssig faglighed til i højere grad at være et læringssted, der tager udgangspunkt i den enkelte studerendes kunstneriske og innovative potentialer og ønsker. De første bachelorer dimitterede fra de nye uddannelser i 2014, og de første kandidater kom ud i 2016.

Analysen, som er lavet af Pluss Leadership, viser, at konservatoriets nye retning matcher den samfundsmæssige udvikling og er i tråd med det aktuelle og fremtidige arbejdsmarkeds og kulturlivs behov. De nye studerende og dimittender bliver blandt andet vurderet til at være mere interessante og attraktive for aftagerne end før, og deres kompetencer svarer i højere grad til mulighederne på det hastigt forandrede og dynamiske arbejdsmarked for rytmisk samtidsmusik.

”Med denne rapport får vi en vigtig indikation på, at kursskiftet på Rytmisk Musikkonservatorium rent faktisk har haft den positive effekt, som vi håbede på. Det betyder meget for os, at centrale aktører i musikliv og musikbranche vurderer, at vi i højere grad end tidligere gør en forskel for vores kunstform. Det giver blod på tanden og energi til at tage de næste vigtige skridt,” siger rektor Henrik Sveidahl.

Ifølge analysen formår professionelle musikere, komponister, musikproducere og music managers, der er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, også i højere grad end tidligere at bidrage til udvikling af nyt kunstnerisk indhold. De fylder mere på den danske scene for rytmisk musik – og det er på en mere mangfoldig musikscene end før fokusskiftet, hvor de i overvejende grad var synlige og skabte resultater inden for jazzområdet.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.