TOP

Rudolph Tegners Museum har haft sit bedste år nogensinde – har hævet besøgstallet med 50 procent

Det går godt for en række danske museer, der for tiden ikke har svært ved at tiltrække besøgende. Det gælder også for Rudolph Tegners Museum i Dronningmølle ved Nordsjælland, der har haft rekordår i 2019. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Museet er opdelt i to dele med Rudolph Tegners Museum som den ene del og en statuepark i den anden del. Statueparken, der er den dominerende del af museet målt på antallet af besøgende, er dog, i modsætning til resten af museet, gratis at besøge.

Således har museet haft 20.902 gæster på museumsdelen og 75.480 i statueparken. Det er 50 procent flere end i de forgangne år.

Ifølge Luise Gomard, der er direktør for Rudolph Tegners Museum, skyldes den store interesse blandt andet, at museet adskiller sig fra andre mere traditionelle museer, ligesom at museet har indført faste omvisninger om søndagen.

“Vi er anderledes og ikke så kurateret. Det er mere low-key, hvor folk selv kan gå rundt og danne sig indtryk. Det er autentisk, og det lader til, folk kan lide det,” siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Rudolph Tegners Museum er i sig selv et ganske særpræget museum i egenskab af kun at facilitere billedhuggeren Rudolph Tegner, der selv opførte museet tilbage i 1916.

Efter hans død i 1950 overdrog han de 34 tønder land, som museet ligger på i naturområdet Rusland, til det offentlige. Med overdragelsen fulgte alle Tegners værker.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test