TOP

Roskilde Festival oplever enorm opbakning fra publikum – knap ni ud af 10 beholder deres billet

Næsten ni ud af de 10 personer, der købte billet til årets Roskilde Festival, har ambitioner om at komme igen i 2021.

Det står klart efter, at Roskilde Festival indtil fredag den 8. maj gav gæsterne mulighed for at få refunderet deres billetter til dette års festival. Over 85 procent af deltagerne har valgt at beholde deres partoutbilletter, sådan de får adgang til Roskilde Festival 2021. 

Derfor glæder det festivalen, at der bliver sat handling bag den massive opbakning og tilslutning, som de har oplevet siden det blev officielt, at coronakrisen aflyste festivalsommeren. 

En så stærk opbakning fra publikum gør det muligt for festivalen at skabe det bedste fundament for den 50. udgave af Roskilde Festival, der nu er udskudt et år. 

Det forklarer Christina Bilde, der er festivalens talskvinde.

“Vi er meget taknemmelige for, at så mange har valgt at overføre deres billet til næste års Roskilde Festival. Det betyder alverden for os at mærke den store opbakning fra vores deltagere. Konkret skaber opbakningen fundamentet for, at vi kan fortsætte arbejdet med at forberede den 50. udgave af Roskilde Festival i 2021. Vi glæder os til igen at kunne støtte initiativer, der arbejder for en positiv udvikling for børn og unge,” uddyber hun.

Alternative muligheder for indsamling

Da det kort før påske stod klart, at Roskilde Festival 2020 ikke kunne gennemføres, kaldte festivalen situationen for ekstremt alvorlig

“Der vil være betydelige konsekvenser for kunstnere, leverandører, de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, der står bag boder, yder service på pladsen eller som bidrager med programindhold, leverancer og produktioner. Mange af disse aktører er i forvejen meget hårdt ramt,” skrev de på Facebook.

Den store festival er en non-profit organisation, der donerer overskuddet til velgørende indsatser til gavn for børn og unge. Samtidig går årets aflysning også hårdt ud over en række frivillige organisationer og samarbejdspartnere, der går glip af en vigtig indtjeningsmulighed i år. Derfor undersøger festivalen i øjeblikket, hvordan de kan samle ind til gavn for børn og unge i år. 

I april offentliggjorde festivalen, at coronakrisen ikke forhindrede dem i at donere 15 millioner kroner til 32 initiativer til gavn for børn og unge. 

De overskydende billetter sættes til salg tirsdag den 12. maj via Roskilde Festivals ventelister. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk