TOP

Roskilde Festival klar med spøjs plan B – opfordrer folk til at afholde egen festival i haven

Selvom den fysiske afholdelse af Roskilde Festival som bekendt er aflyst, er der stadig mulighed for at ramme en orangefarvet festivalstemning i indeværende sommer. Det beretter Roskilde Festival i en pressemeddelelse, som løfter sløret for en kuriøs plan B. 

Lørdag 4. juli – på det, der skulle have været festivalens sidste dag – åbner ‘Roskilde Festival – do it yourself’. Her opfordres deltagerne til at skabe deres egen fest hjemmefra og dele den med de andre deltagere online.

Festlighederne kan ifølge Roskilde Festival bestå i at “slå telt op i stuen, spille ølbowling i baghaven, lave den perfekte spilleliste, lade sig inspirere, tage stilling og drage af kunsten,” som det foreslås i festivalens pressemeddelelse. Her påpeges det også, at deltagerne i ugerne op til begivenheden kan hente inspiration i Roskilde Festivals guides til musik, mad, kunst og aktivisme.

En platform for fællesskaber

For Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, markerer ‘Do it youself’-initiativet en fastholdelse af den fællesskabsfølelse, festivalen har dyrket i 50 år. 

“Vi kan desværre ikke mødes på festivalpladsen i år. Men festivalfællesskabet lever jo heldigvis på mange andre måder. I de seneste måneder har vi oplevet en kolossal opbakning, og flere fortæller, at de planlægger at fejre festivalen. Det er helt grundlæggende for os, at vi kan være platform for fællesskaber. Så vi håber, at rigtig mange vil mødes om musik, mad, kunst og Roskilde-fællesskab og samtidig støtte unges stemmer og muligheder,” siger Christina Bilde.

Det vil være muligt at købe støttebilletter og merchandise til ‘Roskilde Festival – do it yourself’, ligesom man kan erhverve sig et festivalarmbånd til det særlige event. I festivalens ånd går overskuddet fra salget ubeskåret til initiativer, der giver unge stemme og styrker unges fællesskaber.

Smukfest og Tønder følger med

Både Smukfest og Tønder Festival står klar med et lignende initiativer. Begge festivaler tilbyder deltagerne at købe en såkaldt hjemmefest-pakke og feste i haven, i stuen eller på terrassen.

Med Smukfests hjemmefest-pakke følger “et onlinecommunity af hjemmefestere, hvor vi streamer ting og sager, laver konkurrencer og i det hele taget så meget festivalstemning, som vi nu kan på distancen,” som det skrives i festivalens pressemeddelelse. 

På Tønder Festival vil man udover hjemmefest-pakken bidrage til den syddanske festivalstemning med forskellige initiativer, som vil blive offentliggjort løbende frem til 27. juli.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk