TOP

Roskilde Festival får international pris for indsats mod krænkende adfærd

Roskilde Festival blev onsdag aften hædret for initiativet Orange Together, som skal bekæmpe grænseoverskridende og seksuelt krænkende adfærd. Det skete, da festivalen fik innovationsprisen, Health & Safety Innovation Award, til prisfesten European Festival Awards i den hollandske by Groningen onsdag aften.

“Vi ser innovationsprisen som udtryk for, at konkrete indsatser mod grænseoverskridende og krænkende adfærd har høj relevans på tværs af arrangementer og landegrænser, og at den europæiske festivalbranche gerne vil sætte de svære samfundsdebatter på dagsordenen,” udtaler Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde i en pressemeddelelse.

Orange Together tæller blandt andet et nyudviklet dialogværktøj i form af et kortspillet Exploring lols, lust, love & limits, som skal få spillerne til at tale om samtykke, gråzoner, kønsroller og grænseoverskridende adfærd. Derudover involverede festivalen en række faglige organisationer, institutioner og eksperter for at samle viden på tværs og skabe netværk, så festivalen kan fungere som en platform for viden og forandring.

“Vi samler selv over 100.000 unge mennesker i en uge om året, så vi har mulighed for at bruge festivalen til at bidrage til forandringer i samfundet,” fortæller Christina Bilde og uddyber:

“Vi valgte med Orange Together at sætte fokus på unges personlige grænser gennem dialog frem for at bruge løftede pegefingre, og én af erfaringerne er, at unge gerne vil tale om det og også synes, at det er vigtigt, at vi tog fat på emnet. Vores oplevelse er, at denne tillidsbaserede metode skabte et overvældende engagement blandt deltagerne og vores faglige samarbejdspartnere. At tilgangen nu anerkendes af andre festivalarrangører gør kun vores motivation større, når vi videreudvikler indsatsen i det kommende år.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.