TOP

Rooftop-biograf på vej til indre København – Filminstituttet lægger hus til

En udendørsbiograf med plads til cirka 130 mennesker er på vej til toppen af Det Danske Filminstituts hovedbygning i Gothersgade.

Konkret er der tale om en 1.700 kvadratmeter stor tagterrasse, der blandt andet skal huse en biograf, en café og en legeplads – det hele under åben himmel.

Ifølge Filminstituttets vicedirektør, Jakob Buhl Vestergaard, vil rooftop-biografen give mulighed for at “opleve films kulturelle og kunstneriske betydning, samtidig med at man nyder udsigten over Kongens Have eller leger med de filmiske elementer.”

Blandt de elementer finder man en interaktiv filmhistorisk oversigt på en stor touchskærm, et videotek med klassikere, kikkerter med filmlocations og en legeplads med filmreferencer og læringsfunktioner af forskellig art.

.

Hurtig sagsbehandling

Projektet er skabt i samarbejde mellem Filminstituttet og hovedbygningens ejer, Egmont, som netop har indsendt en ansøgning til Københavns Kommune om byggetilladelse til etableringen af tagterrassen.

I kølvandet på en “positiv og interesseret tilkendegivelse” fra Københavns Kommune er der ifølge Jakob Buhl Vestergaard god grund til at håbe på en hurtig sagsbehandling.  

Imødekommenhed skal givetvis ses i lyset af, at den nye tagterrasse etableres under hensyntagen til både naboer, den historiske bygning og placeringen i Gothersgade. Det betyder, at de nye elementer ikke vil blive synlige fra gaden, og at der ikke opstår støj-, lys- og lydgener i forbindelse med tilbygningen.

“Vi står med et projekt, der ligger i klar forlængelse af Københavns Kommunes ambitioner om at skabe en levende by og en by med kant. Så vi håber på velvillig og hurtig sagsbehandling, der kan sikre en optimal etableringsperiode i sommermånederne og samtidig sikre en flot åbning i sensommeren 2020,” lyder det fra Jakob Buhl Vestergaard.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk