TOP

Rikke Juellund bliver ny kunstnerisk chef for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Rikke Juellund er netop tiltrådt i en nyoprettet stilling som kunstnerisk udviklingschef for Udviklingsplatformen for Scenekunst. 

Jobbet som kunstnerisk udviklingschef er en deltidsstilling, og Rikke Juellunds opgave bliver at bygge videre på Udviklingsplatformens indsatsområder – heriblandt at skabe rammerne for et nyt kunstnerisk workspace og designe det kunstneriske udviklingsprogram. Derudover skal hun stå i spidsen for arbejdet med at knytte den frie scenekunst tættere til de etablerede institutioner på scenekunstområdet for at styrke sammenhængskraften i dansk scenekunst. 

“Jeg glæder mig til at være en del af Udviklingsplatformen og i dialog med de frie scenekunstnere være med til at etablere nye forbedrede rammer for den frie, eksperimenterende scenekunst. Med nye lokaler og prøvesale til kunstneriske udviklingsforløb og samarbejder på tværs kommer Udviklingsplatformens kommende workspace til at blive et vigtigt samlingspunkt for hele scenekunstbranchen,“ udtaler Rikke Juellund i en pressemeddelelse. 

Bred erfaring med scenekunsten

Den nye udviklingschef er uddannet scenograf og har omfattende erfaring med scenekunstområdet. Hun har blandt andet arbejdet internationalt med eksperimenterende scenekunst som meddirektør i produktionsselskabet Vision3, arbejdet som producent, undervist på Den Danske Scenekunstskole i 10 år og været formand for Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for scenekunst og det tværæstetiske udvalg.  

”Bredden i mit eget virke gør, at min kunstneriske identitet ikke er fast koblet til en særlig genre eller en specifik kunstnerisk metode. Den store variation og omskiftelighed i de mange samarbejdspartnere og projekter, jeg har arbejdet med, har skærpet min kunstneriske metodebevidsthed og min viden om forskellige produktions- og organisationsformers kunstneriske muligheder,” siger Rikke Juellund.

Daglig leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, Egil Bjørnsen, er både stolt over og glad for ansættelsen af Rikke Juelland.  

“Rikke kombinerer et indgående kendskab og erfaring med kunstneriske udviklingsprocesser med et bredt kendskab til den danske scenekunstbranche – herunder særligt arbejdsvilkårene i den frie scenekunst. Hun er et rigtigt godt match for stillingen, og med hende får både Udviklingsplatformen og den frie scenekunst en god og højt kvalificeret kollega og samarbejdspartner,” lyder det fra Egil Bjørnsen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.