TOP

Rigsrevisionen retter kritik mod Det Kongelige Teater – har ansat chefer med for høj løn uden godkendelse

I en ny rapport fra Rigsrevisionen bliver ledelsesgangen på Danmarks nationalteater udsat for kritik. I en række tilfælde har Det Kongelige Teater ansat chefer med en løn over niveauet for kontorchefer – og det uden på forhånd at have fået Finansministeriets godkendelse. Det skriver Berlingske. 

Rigsrevisionen har foretaget en stikprøve af syv chefer på teatret og heraf har fem chefer, der er blevet ansat på individuelle lønvilkår, en løn der overstiger Finansministeriets lønrammer.

Således fremgår det af rapporten, at chefernes lønninger var mellem 26.000 og 612.000 kroner højere end hvad der er normalt i en lønramme 37-stilling.

Fik også kritik i 2016 

Ifølge Berlingske er det ikke første gang, at Rigsrevisionen kritiserer Det Kongelige Teater for ikke at have fået godkendt cheflønningerne på individuelle lønvilkår. Også i 2016 var der kritik af en omgåelse af Finansministeriets stillingskontrol og det er da også et efterslæb fra dengang, der udløser den nye kritik. 

Ved en fejl har teatret været af den opfattelse, at kontrakterne til medarbejderne først fremover skulle være godkendt af Finansministeriet, oplyser direktør Kasper Holten overfor Berlingske og slår fast, at alle de kontrakter, som Rigsrevisionen kritiserer er indgået før 2016, og at alle nyere kontrakter har overholdt reglerne. 

“Kontrakterne er alle fra før min tid. Men det (ansvaret, red.) er teatrets og i sidste ende mit. Forholdene er nu bragt i orden – vi misforstod det i første omgang,” siger Kasper Holten. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk