TOP

Rekordomsætning på 80 millioner kroner på Odense Teater – alligevel er bundlinjen rød

Odense Teater satsede for et år siden stort med musicalen ‘Leonora Christina’. Og det gik næsten som håbet. Musicalen trak flere end 20.000 gæster til teatret, hvilket bidrog til Odense Teaters største omsætning nogensinde på 80 millioner kroner.

Men forestillingen endte samtidig med at koste mere, end der var budgetteret med, og Odense Teater kommer ud af sæsonen 2018/2019 med et underskud på omkring to millioner kroner.

Underskuddet dækkes dog af teatrets egenkapital. 

I alt tiltrak teatret over 100.000 gæster i løbet af sæsonen, og dermed er økonomidirektør Allan Wissmann overordnet set tilfreds med det godkendte årsregnskab.

“Vi satsede stort med en ekstra produktion i en i forvejen stram produktionsplan for teatret med en ny skreven musical i samarbejde med Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera, og heldigvis tog teatergæsterne rigtig godt imod det. Det lykkedes også at trække en række nye teatergængere en tur til Odense Teater, og det var en stor del af målsætningen med den ekstra kæmpeproduktion,” uddyber økonomidirektøren. 

De store ambitioner for forestillingen resulterede i, at teatret tidligt i produktionsfasen måtte leje en nedlagt våbenfabrik på Odense Havn, så de kunne bygge kulisserne til forestillingen. 

“Vi var tidligt i projektet opmærksomme på de ekstra udgifter, så det har været med åbne øjne og bestyrelsens accept, at vi gennemførte det store projekt ligesom Slots- og Kulturstyrelsen har været orienteret om projektets økonomi,” forklarer Allan Wissmann, der samtidig ærgrer sig over underskuddet, idet økonomien i forvejen er meget stram på grund af de seneste års hårde besparelser på kulturområdet.  

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk