TOP

Rekordmange ansøgere til Kunstnernes Efterårsudstilling

546 kunstnere har med mere end 2.000 værker i år ansøgt om at komme med på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Det oplyser Kunstnernes Efterårsudstilling i en pressemeddelelse. 

Ansøgerantallet er det højeste siden 2011. Sidste år lå det eksempelvis på 387, hvoraf 31 kunstnere blev antaget. Året før ansøgte 493 kunstnere om at komme med på udstillingen. 

Kunstnernes Efterårsudstilling åbner 1. november, og årets udvalgte kunstnerne bliver navngivet på mandag. 

Ansøgernes værker bliver vurderet gennem tre bedømmelsesrunder – to digitale og én fysisk – og under bedømmelsen har juryen hverken adgang til kunstnernes navn, alder eller køn og vurderer derfor alene det enkelte værk alene på baggrund af den kunstneriske kvalitet. 

Årets jury består af kunstnerne Vibeke Mejlvang (fra kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang), Peter Land, Larissa Sansour og John Kørner samt kunstredaktør og kritiker Maria Kjær Themsen.

Sidste år var 61 procent af de indsendte værker til udstillingen skabt af kvinder, og hele 80 procent af de værker, der efter udvælgelsen blev udstillet, var lavet af kvindelige kunstnere.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.