TOP

Regeringens støttepartier vil indføre skat på streamingtjenester – skal gå til dansk filmproduktion

Radikale Venstre vil indføre en ny skat på streamingtjenester på fem procent. Det skriver Politiken.

Afgiften vil ifølge Radikale Venstres beregninger indbringe 50 millioner kroner om året, og indtægterne skal gå dansk indholdsproduktion via public service-puljen.

Både SF og Enhedslisten støtter forslaget. 

“Det bliver meget svært at have danske skuespillere og godt dansk indhold i fremtiden, hvis ikke der er nogen, der er med til at finansiere den kulturelle fødekæde,” siger SF’s medieordfører og gruppeformand, Jacob Mark, til Politiken.

Kulturminister Joy Mogensen (S) afviser, at forslaget skal være en del af  de kommende finanslovsforhandlinger med henvisning til, at regeringen vil arbejde videre med medieområdet i forbindelse med den kommende medieaftale.

Hos Danske Filminstruktører og Producentforeningen er man begejstrede for det radikale udspil. 

“De skal helt afgjort betale 5 procent, og det tror jeg også, at de gerne vil. De har interesse i at bidrage til fødesystemet i Danmark. Det her vil være en stor chance for at videreudvikle det danske system og de danske historier. Det er en måde at få penge ind til dansk indhold,” siger formand for Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, til Politiken.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.