TOP

Regeringen klar til at give kompensation til kulturarrangører

Regeringen vil nu og her sætte ind med tre tiltag, der skal afhjælpe de tab som blandt andet arrangører af kulturbegivenheder får som følge af coronavirussen. 

Sådan lød det fra det pressemøde, som regeringen holder tirsdag eftermiddag i Finansministeriet.

FAKTA

Regeringens tre tiltag

  • Kompensation til arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med +1.000 deltagere og arrangementer på under 1.000 deltagere, som er målrettet særlige COVID-19-risikogrupper, f.eks. ældre eller helbredsmæssigt sårbare. 
  • Ny hastelovgivning understøtter virksomhedernes likviditet ved midlertidigt at udskyde betalingsfristerne for moms, AM-bidrag og A-skat. 
  • Regeringen og erhvervslivets corona-enhed, der sammen med erhvervslivet skal drøfte målrettede og konkrete forslag til midlertidige tiltag, der kan afhjælpe aktuelle udfordringer for i første omgang transporterhvervene samt turisme og oplevelsesøkonomi.
Vis mere

 

“Vi kommer med den her pakke i dag, fordi det er noget, der er blevet efterspurgt fra erhvervslivet,” lød det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) ved mødet.

Et af de nye tiltag er den kompensationsordning, som regeringen allerede har åbnet op for, hvor blandt andet koncertarrangører kan søge som kompensation for arrangementer med flere end 1.000 deltagere, som aflyses, udskydes eller ændres væsentligt som følge af statsministerens opfordring.

Arrangementer med flere end 500 deltagere, der er målrettet folk i risikogrupper som ældre og svage, kan ligeledes søge kompensation, lyder det.

De to øvrige tiltag vil være en understøttelse af likviditeten hos danske virksomheder ved at udskyde betalingfristen for moms og indkomstskat. Samtidig nedsætter regeringen en særlig en corona-enhed med erhvervsliv og arbejdsmarkedets parter, der skal følge situationen og sætte nye initiativer i gang.

“Det handler om at beholde penge i virksomhederne, så regningerne i disse uger fortsat kan betales i den enkelte virksomhed. Vi styrker derfor likviditeten i virksomhederne ved at udskyde fristerne for, hvornår man skal betale skat og moms. Vi kompenserer dem, som har aflyst store arrangementer med flere end 1.000 deltagere. Og nu fortsætter vi forberedelserne af mere målrettede hjælpe-indsatser rettet mod de mest ramte sektorer sammen med erhvervslivet og lønmodtagerne i regeringens og erhvervslivets corona-enhed,” siger Simon Kollerup.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk