TOP

Regeringen: Ingen arrangementer med mere end 500 personer frem til 1. september

Der bliver nu fastsat en øvre grænse for forsamlinger på 500 personer. Ifølge TV2 har Sundhedsministeriet besluttet, at den skal gælde frem til 1. september, men hvornår den indtræder er endnu uvist. Regeringen vil i den nærmeste tid følge udviklingen nøje og tage stilling til, hvornår den nye øvre grænse indføres, oplyses det.

Således understreges det fra ministeriets side, at forbuddet om at forsamle sig mere end 10 personer stadig står ved magt. Men hvis tallet hæves vil det under ingen omstændigheder blive hævet til mere end 500 hen over sommeren. Hvis det overhovedet hæves.

Flere aktører i kulturlivet har over den seneste tid bedt om klare retningslinjer for, hvor store arrangementer der må blive afholdt hen over sommeren.

Opdateret 21. april kl. 09.18 med oplysningen om, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på, hvornår den nye grænse iværksættes og igen kl. 10.01 med understregningen af, at forsamlingsforbuddet på 10 personer fortsat gælder.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk