TOP

Regeringen: Dele af kulturområdet slipper for omprioriteringsbidraget fra 2020 – men det gælder blandt andet ikke museerne

Hvis regeringens forslag til den kommende finanslov bliver vedtaget, vil en række aktører fra kulturområdet slippe for omprioriteringsbidraget fra 2020, mens andre stadig vil være underlagt sparekravet. Det skriver Berlingske

Finanslovsforslaget indebærer, at der fremover ikke skal skæres i midlerne til kunstuddannelserne, midler til egnsteatre og rytmiske spillesteder og støtte til medier og film, forskellige former for projekttilskud til museer, biblioteker og folkeoplysning er og vil ikke være berørt af omprioriteringsbidraget.

Til gengæld vil museer, orkestre, Sprognævnet og Det Danske Filminstituts administration stadig være underlagt sparekravet, som fortsat vil være på to procent. 

I regeringens finanslovudspil for 2020 er omprioriteringsbidraget på kulturområdet på 50 millioner kroner, hvilket svarer til 0,6 procent af Kulturministeriets samlede bevilling.

“Jeg har hele tiden sagt, at det kan godt være, at vi ikke lige kan knipse med fingrene og gøre det hele fra dag et. Men jeg synes, at det at få omprioriteringsbidraget ned på 0,6 procent er en rigtig, rigtig god begyndelse,” siger Joy Mogensen ifølge Berlingske.

Regeringens samlede udspil til den kommende finanslov bliver fremlagt onsdag den 2. oktober. 

 

Kulturmonitor retter: Indholdet i denne artikel er blevet præciseret, da det tidligere fremgik, at sparekravet er blevet reduceret fra 2 til 0,6 procent. Dette var ikke en korrekt formulering, da omprioriteringsbidraget på kulturområdet i regeringens finanslovsudspil er på 50 millioner kroner i 2020, hvilket svarer til 0,6 procent af hele ministeriets bevilling. Ifølge Kulturministeriet er det dette tal, som ministeren henviser til i citatet. For de berørte institutioner som eksempelvis museer, vil omprioriteringsbidraget fortsat være 2 procent.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.