TOP

Realdania sætter fokus på kunstens værdi i forbindelse med byudvikling

Hvordan kan kunst bidrage til livskvaliteten i forbindelse med byudvikling? Det spørgsmål har Realdania By & Byg sat sig for at besvare i udgivelsen ‘Kunst i byudvikling’, som bliver lanceret på fredag, hvor Realdania også er vært for et arrangement med oplæg, debat og rundtur i Kanalbyen i Fredericia, hvor man kan se og høre om nogle af de konkrete kunstprojekter i området.

‘Kunst i byudvikling’ samler en lang række konkrete erfaringer og eksempler på inddragelse af kunst i større byudviklingsprojekter, i afgrænsede byrum og i enkelte byggerier. Derudover rummer udgivelsen også betragtninger om processen og samarbejdet mellem kunstnere, bygherrer og fagprofessionelle og erfaringer og viden fra Statens Kunstfond, som har arbejdet med området i mange år.

“Kunst i byudvikling kan skabe værdi på mange niveauer: Når nye bydele skal udvikles, når eksisterende bydele skal revitaliseres, når lokale borgere skal involveres eller når investorer og tilflyttere skal tiltrækkes, så kan kunst være en katalysator. Kunsten kan skabe tidlig opmærksomhed og ejerskab og være med til at stimulere bylivet og tilføre værdi,” udtaler  Realdania By & Bygs administrerende direktør, Peter Cederfeld, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Publikationens fokus er ikke så meget på kunsten i sig selv – men mere på, hvordan kunsten kan bidrage til livskvaliteten i og mellem husene. I forhold til Realdanias samfundsmæssige sigte handler det om, hvordan kunsten kan være med til at fremme bæredygtige byer og en levende bygningskultur – og måske fremhæve og opdyrke nogle af de særlige stedbundne potentialer, dér hvor kunsten indgår.”

På programmet til arrangementet i forbindelse med lanceringen vil man blandt andet kunne høre udvalgsformand i Statens Kunstfond Søren Taaning fortælle om, hvordan kunst er anvendt gennem tiden i bygninger, bydele og byrum. Kulturkonsulent Helle Sigh fra Holstebro Kommune vil fortælle om strategisk brug af kunst i udviklingen af et sted, og Realdania By & Bygs administrerende direktør, Peter Cederfeld, vil give en introduktion til udgivelsen og området.

Arrangementet i forbindelse med boglanceringen finder sted i Kanalbyen i Fredericia den 5. april kl. 13.30-16.00.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.