TOP

Rapport: Fyret rektor på Forfatterskolen var i forvejen belastet af andre sager

Forfatterskolens nu forhenværende rektor, Jeppe Brixvold, var allerede på vippen til at blive fyret inden han blev afskediget af skolens bestyrelse i forbindelse med en undersøgelse af omfanget af sexchikane på skolen sidste efterår. Det fortæller en redegørelse fra skolens bestyrelse til Kulturministeriet, som Politiken har fået aktindsigt i.

Rektoren fik allerede den 30. juni sidste år en skriftlig advarsel for at have indtaget ulovlige rusmidler på skolen i forbindelse med en fest året før og ydermere en mundtlig påtale i forbindelse med håndteringen af en personalesag. 

Og ifølge redegørelsen havde Brixvold heller ikke levet op til sine forpligtelser i en række andre sager. Skolens bestyrelsesformand skriver således i redegørelsen, at rektoren havde haft en “svingende tilstedeværelse og forsømmelser ift. den administrative del af rektors ledelsesansvar (planlægning af skoleårets undervisning, rettidig håndtering af rektors indberetning til Kulturministeriet, rettidigt arbejde med regnskab og budget med mere), som det lyder i redegørelsen ifølge Politiken.

Jeppe Brixvold har læst rapporten og siger til avisen, at han ikke kan genkende udlægningen. 

“Det eneste punkt, hvor jeg vil medgive, jeg kan kritiseres, er i det tredje forhold. Der var en uoverensstemmelse mellem mig og studiesekretæren angående det praktiske arbejde med regnskaber og budget. Det var en diskussion, vi havde i foråret 2018, og hvor vi fandt frem til en model, hvor vi holdt regelmæssige økonomimøder. Den ordning var vi netop begyndt på, da jeg blev fyret.”

Det var i oktober 2018, at Jeppe Brixvold blev fyret af skolens bestyrelse. Skolen havde da modtaget et brev fra 55 forfattere, der bad bestyrelsen om at sætte gang i en uvildig undersøgelse af rygterne om skolen og herefter begyndte sagen for alvor at rulle. Bestyrelsen satte  gang i en whistleblowerundersøgelse, der skulle afsløre, om ansatte på skolen har udsat elever for chikane. I januar var der på den baggrund kommet 43 indberetninger vedrørende i alt 11 personer. 27 af indberetningerne var om personer, der har eller har haft en ledelsesfunktion på skolen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk