TOP

Radiokanal med klassisk musik står til lukning: “Vi synes ikke regeringen lever op til deres ansvar”

Hvis det ikke lykkes, at finde en økonomisk rentabel model for den klassiske musikkanal Radio Klassisk på DAB+ må man lukke kanalen ved årsskiftet. Det fastslår administrerende direktør for Bauer Media i Danmark, Jim Receveur, overfor Mediawatch.

Det tyskejede Bauer Media, der er den største kommercielle radioaktør på det danske marked, har drevet Radio Klassisk i fem år, men i forbindelse med virksomhedens budgetplanlægning for 2020 har man måttet erkende, at økonomien for kanalen ikke hænger sammen. Der mangler fem milioner kroner for, at det kan hænge sammen, og hos Bauer Media undrer man sig over, at regeringen godt kan finde penge til at redde P6 Beat og P8 Jazz, men endnu ikke har fundet støtte til den klassiske kanal.

“Vi synes ikke, at regeringen lever op til deres ansvar om at lave et mangfoldigt radiotilbud til danskerne ved at lave endnu en taleradio på DAB og underprioritere den klassiske musik. Vi har en nichekanal, som vi har investeret et tocifret millionbeløb i de seneste fem år, og som rigtig mange lyttere har glæde af,” siger Jim Receveur til Mediawatch.

Det seneste år har Radio Klassisk blandt andet haft et samarbejde med Det Kongelige Teater omkring en række klassiske musikprogrammer, og har blandt andet ansat den erfarne radio- og musikekspert Katrine Nyland Sørensen som project manager til at skabe partnerskaber med det klassiske musikmiljø og udvikle en ny redaktionel profil.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk