TOP

Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: “Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig”

Journalist og forfatter Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020 for sit engagement i flere af verdens brændpunkter og for sin vedholdende evne til at formidle beretninger om mennesker og deres livsvilkår. 

“Gennem et voksende forfatterskab, der baserer sig på en direkte og ofte ganske risikobetonet indlevelse i individer i fremmede kulturer og den samfundssituation, de lever i, får vi et levende og personligt perspektiv på dele af verden, der ofte er fremmed for os,” lyder det i en pressemeddelelse fra Karen Blixen Museet. 

Prisen er på 50.000 kroner og bliver uddelt af Rungstedlundfonden med støtte fra Hørsholm Kommune.

Puk Damsgård er blandt andet forfatter til bøgerne ‘Hvor solen græder: en fortælling fra Syrien’, ‘Ser du månen, Daniel’ og ‘Den sorte kat i Mosul’. 

”Puk Damsgård er som Blixen en fortællingens mester, både når det gælder hendes virke som journalist, og ikke mindst når læseren i hendes bøger kommer helt tæt på krigszoner og mennesker, der lever under særdeles udfordrende vilkår. Det kræver stort mod og en stålsathed på at ville fortælle de vigtige historier, som vi andre har rigt udbytte af. Puk Damsgårds mod, hendes fortælleglæde og hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig,” lyder det fra formanden for Rungstedlundfondens bestyrelse, Michael Bjørn Nellemann. 

Blandt de tidligere modtagere af prisen er Meryl Streep, Suzanne Brøgger, Gabriel Axel, Inger Christensen, Thorkild Bjørnvig, Tom Buk-Swienty, Judith Thurman, Minik Rosing og Lars von Trier.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.