TOP

Produktionsselskab har lavet Danmarks første CO2-neutrale kampagnefilm : “På længere sigt kunne vi godt tænke os udelukkende at lave bæredygtige film”

Vegetarisk mad, cykelture til og fra filmsettet og solceller til opladning af batterier. Det er bare nogle af de elementer, der skal til, når man skal producere en “grøn film”.

Det københavnske produktionsselskab Produced By har lavet Danmarks første CO2-neutrale kampagnefilm for – og i samarbejde med – TDC. Og flere andre firmaer, blandt andet E.On og DTU, har allerede sagt ja til at få produceret deres egne ”grønne film”.

”Vores plan og forhåbning er, at 80 procent af de film, vi producerer, er såkaldte grønne film om tre år. Det føles rigtig godt at vide, at vi passer på vores klode, mens vi arbejder. Så vi er klar til flere kunder, der gerne vil gå den vej sammen med os,” udtaler Ege Heckmann, som er partner i Produced By, og uddyber:

”Vores passion er at lave film, som har en positiv indflydelse på samfundet. Det har været vores DNA lige fra starten. Derfor er det et naturligt skridt for os at producere film så bæredygtigt som muligt. Vi kunne godt tænke os udelukkende at lave bæredygtige film på længere sigt. I første omgang har vi fortalt vores kunder om muligheden, og heldigvis har der været stor interesse for det.”

FAKTA

Sådan laver Produced By “grønne film”:

  • Prioritering og anvendelse af mest bæredygtige transportform: Gå, cykel, offentligt transport, elbil.
  • Transportable solpaneler til løbende opladning af batterier
  • Tilstræbe at holde langdistancemøder på digitale platforme
  • Køb af CO2 neutrale el-kvoter til kontor
  • Brug af det mest klimavenlige udstyr på markedet – såsom LED lys
  • Ingen plastikspild på optagelser – såsom engangsflasker og engangsservice
  • Vegetarisk forplejning under optagelser
Vis mere

Der bliver udledt meget CO2, når man laver en film, og derfor er der mange parametre, som produktionsselskabet skal være opmærksomme på, når de skal producere en CO2-neutral film.

Ti procent dyrere

Produced By blandt andet prioriteret at have den mest bæredygtige transportform, hvilket i praksis har betydet, at produktionsholdet har cyklet til og fra filmsettet. Al forplejning under optagelserne har været vegetarisk, og maden er blevet leveret i genbrugsemballage.

I Produced By har de store drømme om, at de grønne film skal blive et bærende element i produktionsselskabets forretning. 

”Prismæssigt kan man sammenligne det med at købe økologisk mælk. Vi har estimeret, at en ”grøn film” koster 10 procent mere. Men da vi i forvejen er et relativt billigt produktionsselskab sammenlignet med andre, er det ikke noget vores kunder har brokket sig over. Tværtimod så er der flere som gladeligt vil betale lidt mere for at få en bæredygtig film. Det øger naturligvis også filmens værdi at kunne sige, at den er produceret bæredygtigt. Filmproduktionen er blevet et budskab i sig selv, og hvis man i forlængelse af det kunne certificere film, så seeren kan se graden af bæredygtighed, så ville det være rigtig interessant, synes jeg,” siger Ege Heckmann.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk