TOP

Privat initiativ vil udbrede Ribes Kulturarv: “Esbjerg Kommune svigter formidlingen”

Efter et længere tovtrækkeri med Esbjerg Kommune tager en privat forening nu sagen i egen hånd omkring bevaring og formidling af Ribes kulturarv, skriver JydskeVestkysten.

Under navnet Ribe Fonden vil en privat forening formidle historiske billeder fra Ribe, da de mener, at det er en fælles kulturarv, som bør være tilgængelig for alle.

“Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er voldsom utilfreds med den måde Ribes kulturarv formidles i dag,” siger initiativtageren Thomas Nielsen til avisen.

“Jeg mener, at arkiverne i Esbjerg Kommune svigter formidlingen af de mange skønne billeder, der findes fra Ribe. De skal ikke ødelægges af grimme vandmærker, fordi man tror man skal tjene penge på vores fælles kulturarv,” siger lyder det. 

Hos Esbjerg Kommune har formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K), tidligere givet et svar på et læserbrev fra Thomas Nielsen om, at man hos kommunen gør, hvad man kan for at dele kulturarven og sikre den for eftertiden, men det er Thomas Nielsen ikke enig i.

“Der er ikke brug for fire forskellige løsninger. Blot én, som alle kan samarbejde omkring, og min hjemmeside skal ikke ses som en konkurrent, men som et supplement. Der vil være en database bag ved, der gør det lettere at søge i billeder og informationer omkring Ribe, og ud over at glæde en masse mennesker, så håber jeg at åbne øjnene på arkiverne i Esbjerg Kommune, hos forvaltningen, for politikerne og hos Sydvestjyske Museer,” siger Thomas Nielsen, der ikke smækker med døren, men gerne vil samarbejde om en fælles løsning.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk