TOP

Prisbelønnet musiker bliver ny professor på Rytmisk Musikkonservatorium

Den prisbelønnede musiker og komponist, Jacob Anderskov, bliver ny professor i kunstnerisk udvikling på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).

Han skal undervise i fagområdet Kunstnerisk Udviklingsarbejde og stå i spidsen for konservatoriets satsning på nyskabende udforskning i samtidsmusikken. Jacob Anderskov glæder sig til at begynde.

“Jeg er glad og beæret over at have fået til opgave at videreudvikle rammerne for vores yderst talentfulde studerende. På RMC står den studerendes egen kunstneriske vision og personlige drøm helt centralt. Samtidigt skal vi kontinuerligt udfordre og stimulere de studerendes kunnen og perspektiv. Faget Kunstnerisk Udviklingsarbejde er for mig at se en afgørende nøgle til denne måde at lave musikuddannelse på, og jeg ser derfor meget frem til opgaven med at udvikle faget videre, i dialog med kolleger, studerende og ledelse,” siger Jacob Anderskov.

Rektor på Rytmisk Musikkonservatorium, Henrik Sveidahl, ser også frem til det nye samarbejde.

“Jeg er meget glad for at kunne ansætte Jacob Anderskov som konservatoriets nye professor MSO i Kunstnerisk Udviklingsarbejde. Jacob har i en årrække som lektor bidraget markant til udviklingen af dette fagområde, som udgør de kunstneriske uddannelsers hovedfag, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at drive udviklingen videre sammen med hans fantastisk dygtige kolleger,” siger rektoren.

Jacob Anderskov har over 25 pladeudgivelser på cv’et som orkesterleder, pianist, komponist og producer. Han har modtaget adskillige Danish Music Awards i jazzkategorierne og var i 2018 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Sideløbende med sin kunstneriske karriere har Jacob Anderskov været tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium som underviser siden 2012 som lektor. Han har desuden undervist på blandt andet Syddansk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Danske Filmskole, Den Norske Filmskole, Musikhochschule Köln, Souza Lima Conservatory og Belgrade Conservatory.

Jacob Anderskov har desuden stor erfaring med kunstnerisk forskning og udvikling med blandt andet flere innovative projekter støttet af Kulturministeriets Pulje for Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.