TOP

Politikere går ind i sagen om Loud og Radio24syv – er reglerne overholdt?

Selvom Radio24syv i tirsdags tabte slaget om den ledige DAB-kanal til Radio Loud, tyder meget nu på, at det sidste ord i sagen ikke er sagt.

Mens adskillige fremtrædende mediepersonligheder og ledere af flere spillesteder har rettet skarp kritik mod Radio Loud, går SF, Enhedslisten og De Radikale nu aktivt ind i den omdiskuterede sag.

Mediawatch erfarer, at SF’s medieordfører, Jacob Mark, i et tweet fredag morgen opfordrer til hastemøde.

“Efter at have læst mig længere ned i DAB-udbuddet har jeg en lang liste af bekymringer og ting, jeg ikke forstår. Den geografiske dækning. Økonomien. Kvaliteten og vurderingen af indholdet. Vi vil i dag opfordre ministeren til at indkalde til et hastemøde blandt partierne,” lyder det fra Jacob Mark på Twitter. 

Imens vil medieordfører fra Enhedslisten, Søren Søndergaard, have en redegørelse fra de ansvarshavende parter.

“Jeg vil gerne have en redegørelse fra Radio- og tv-nævnet og fra Kulturministeriet om deres overvejelser, og om reglerne er overholdt,” siger Søren Søndergaard til TV 2 og tilføjer:

“Vurderingen kan ikke gå om, fordi vi ikke kan lide resultatet. Det bliver nødt til at være mere håndfast end det.”

Ulige vilkår

Hos De Radikale kræver medieordfører Jens Rohde ikke blot en redegørelse, men en decideret omgørelse af DAB-udbuddet, der ifølge ordføreren ikke er foregået på lige vilkår.

“Vi må som minimum kræve, at de beslutninger, der træffes, sker på et lige og fair konkurrencegrundlag. Og det er åbentlyst ikke sket her,” siger Jens Rohde til DR Nyheder og uddyber: 

“Den ene økonomi er blevet vurderet ud fra, om den er landsdækkende, den anden økonomi er blevet vurderet ud fra, at den ikke er landsdækkende.”

Beslutningen om at tildele Radio Loud den ledige DAB-kanal foran Radio24syv og dk4 blev truffet på baggrund af tre kriterier, som ansøgninger blev vurderet ud fra: Størrelsen af det samlede tilskud samt indholdet på sendefladen og realismen i ansøgningerne. 

Midt i en mediestorm

Foruden Radio Louds økonomiske, samarbejdsmæssige og geografiske parametre er også de planlagte programmer på radiokanalen – hvor blandt andet kollegiekøkken-samtaler og et løst skitseret satireprogam er under udvikling – blevet mødt med skepsis og kritik.

Radio Louds direktør, Ann Lykke Davidsen, skriver i en sms til Kulturmonitor, at hun ønsker arbejdsro i kølvandet på den opildnede situation.

“Jeg ønsker ikke at udtale mig om ansøgning, partnerskaber og den mediestorm, vi er midt i. Det har jeg færdiguddybet,” lyder det fra direktøren. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk